Портокал тиквички ф1 е нашиот портокал урал, кој може да се додаде во салата и чорба!
Тиквички сорта портокал
Cодржина
Како почетник градинар (сега со 4 годишно искуство), навистина сакав да пораснам нешто интересно, необично. И сега го привлече вниманието! Бев многу привлечен од необичната форма на овошјето и бојата. Исто така е интересно што е подобро да се јаде сурово. Се разбира, решив да се обидам да го одгледувам (како да не се искушуваме овде).
Јас купувам такви семиња од година во година, никогаш не сум успеал
Стекнати семе од компанијата „Руска градина“. Портокал се однесува на рано зреење хибридни сорти, период на зреење 40 дена. Јас веднаш го засадив во градинарскиот кревет, грмушките растат моќни, но доста компактни, има многу јајници. Бојата на овошјето е светло жолта, обликот е топка. Ги отстранувам плодовите кога дијаметарот достигнува 130-150 мм. Добро се складира, во есен долго ги радува нашите очи и вкус пупки..
Така расте
Целото семејство го вкуси првото овошје: суровото месо е малку слатко, со кремаст вкус, како што забележа мојата ќерка. Ние направивме салата од тиквички (рецептот ќе биде подолу), полнети, исечени на половина - се испостави како во порциирани чинии, можете да размислите за секое пополнување. Дел од пулпата може да се отстрани и да се меша со полнењето, тоа вкусно е уште подобро.
Херој на денот бесконечно
Како што вети, вашето внимание е вкусно и лесно салата од производи кои се скоро секогаш дома.
Ни треба:
- Тиквички портокал
- 1 варено јајце
- Кромид (кој било, но со зелен вкус е поинтересен)
- 1 пакет стапчиња од рак
- Копар
- Мајонез
Подготовка:
1. Исечете ги тиквичките на коцки (не ја исекувам кора, бидејќи е тенка и лесна за џвакање, но пред тоа зеленчукот мора да се измие).
Нашите тиквички
2. Додадете сецкани стапчиња од рак.
Ракчиња стапчиња
3. Додадете кромид, копар, сол по вкус, зачинете со мајонез.
Зеленило
Салатата излегува дека е весела, шарена, многу летна по вкус, воопшто не е тешка, прилично сочна. Секој што ја испроба оваа салата со мене мислеше дека е со авокадо, бидејќи вкусот е малку сличен.
Воила, салатата е подготвена!
Тиквички портокал стана нашиот омилен зеленчук, секоја година го садиме и правиме широк спектар на јадења. Препорачувам на сите - пробајте го!