Летна салата од пилешко и јагода
Кажи ми, дали се случува до крајот на јуни, децата веќе да започнат да ги вртат своите носеви од јагоди? Ние сме полни, велат тие, не сакаме повеќе. И ние, возрасните, сакаме да ги храниме со летни витамини колку што е можно, особено ако овие витамини се „наши“, „домашни“, од нивните кревети. Не како продавница, со сите видови хемикалии и специјални третмани.
Тука мојата фантазија и имагинација започнува да се вклучува. Како да му дадете на познат производ необичен формат...
Или ќе ставам овесна каша во вафло железо, ќе печем брановидни вафли, потоа - јагоди во необична салата....
Да бидам искрен, производите во оваа салата се на прв поглед некомпатибилни ... И за прв пат и јас самиот бев претпазлив за тоа. Но, по првата вкусна лажица - ја готвев оваа салата цела недела ... Никој не го крена носот од него и јадеше со задоволство....
И гостите кои сакаат да застанат покрај нашата дача за скара е добар начин за изненадување и зачудување. Се согласувам, секоја домаќинка е задоволна - кога пријателите бараат рецепт....
Варете ја пилешката дојка и пржете во растително масло до лесна кора. Потоа изладете и исечете. Исечете го авокадото на коцки. Солзи со лисја од зелена салата со прстите (така што листовите губат помалку сок, вашата салата ќе добие повеќе витамини), или исечете ги со нож.
Тука мојата фантазија и имагинација започнува да се вклучува. Како да му дадете на познат производ необичен формат...
Или ќе ставам овесна каша во вафло железо, ќе печем брановидни вафли, потоа - јагоди во необична салата....
Да бидам искрен, производите во оваа салата се на прв поглед некомпатибилни ... И за прв пат и јас самиот бев претпазлив за тоа. Но, по првата вкусна лажица - ја готвев оваа салата цела недела ... Никој не го крена носот од него и јадеше со задоволство....
И гостите кои сакаат да застанат покрај нашата дача за скара е добар начин за изненадување и зачудување. Се согласувам, секоја домаќинка е задоволна - кога пријателите бараат рецепт....
Па, ајде да одиме директно во салата:
Можете да ги воодушевите гостите со оваа салата, да нахрани каприциозно дете во храна. Да, и за романтична вечер е погодна.
Лесна, а во исто време и задоволувачка поради протеините во пилешките гради. Деликатна од авокадо и слатка од јагоди.
Состојки:
- 500гр пилешки гради.
- Авокадо 2 парчиња.
- Лисја од зелена салата (куп)
- грст јагоди
Варете ја пилешката дојка и пржете во растително масло до лесна кора. Потоа изладете и исечете. Исечете го авокадото на коцки. Солзи со лисја од зелена салата со прстите (така што листовите губат помалку сок, вашата салата ќе добие повеќе витамини), или исечете ги со нож.
Исечете ги јагодите на половина или четвртини, во зависност од големината на Бери.
Зачинете ја салатата со масло од Олеина, сол.
Служете на масата. Пријатен оброк.
Ние исто така препорачуваме
Ние исто така препорачуваме